srijeda, 15. kolovoza 2012.

Schaco i traume iz djetinjstva

Kao dječak mlad Shaco je obozavao vasare.
Najviše je volio onaj šabački gdje rakija teče u potocima a livade mirišu tek pokošenim sijenom. Volio je on tako da se progurava kroz svjetinu i da ponekoj neopreznoj bakici ukrade čvarak iz korpe pa onda komad užičkog sira ili pak guščije jaje. Bijaše zdrav i rumen dječak koj je sanjao o tome da jednog dana ima svoj privatni ringišpil na vašaru i da on upravlja koliko će da traje 5 minuta i koliko brzo će se vrtjeti. Želio je da bude kontrolor vremena, a ako to još poravnamo po teoriji relativiteta koordinatnog sistema jednog ringišpila možemo reći i vladar prostora u pomenutom koordinatnom vrtoglavom sistemu.
Karma je gadna stvar. Treba ju čuvati maziti i paziti. Nikada uprljati. No šta jedan dječak kradljivac čvaraka zna o karmi. Karma mu je spremila gadnu i ljutu osvetu. Jedne godine na vašaru u Šapcu došao je novi ringišpil sa super brzom rotirajućom tepsijom, kućom strave (u koju je zbog poderotina ulazilo svjetlo) i nešto novo zvano ponny ride. Shaco s ogromnim očima već zamisli sebe kao velikog kauboja i odmah utrča u taj "ponny ride" očekujući konjiće kad avaj belaja na njega natrča mehanička sprava obložena dlakom koju je jahao neki tehno geek sa đozlama ko tegla. Shaco bi pregažen krznenom tehnologijom koja samo radi dekoracije ima rep. Drveno kopito ga je munulo po glavi i od tada, od tog nemilog trenutka Shaco svake noći ima more i do zore ga napadaju tehnološke krznene prokletinje čim oči zatvori. Prokletinje bi se uvjek razbježale čim Shaco pusti glas i zapjeva neku pjesmicu iz svog rodnog kraja sa 1800 m nadmorske visine.
Što je pjesma bila tužnija tehno-prokletinje bi bježale dalje iz njegovih snova. Što bi arlauk bio duži i glasniji prokletinje i bile pitomije. Tako nash Shaco razvi svoje vokalno-bezinstrumentalne sposobnosti i postade folk zvijezda. Karma je tako htjela Shaco dobi alergiju na silikon. Koje prokletstvo biti zvjezda Pranda s alergijom na silikone. Karma is a Bich. Čvarak is a measure of sin.

Nema komentara:

Objavi komentar